До конкурсу на посади у Державному бюро розслідувань допущено 61 кандидата

Дата: 22 Липня 2016
A+ A- Підписатися

До конкурсу на зайняття посад директора Державного бюро розслідувань, першого заступника та заступника директора Державного бюро розслідувань, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань, працівників підрозділів внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань допущено 61 кандидата.

Як передає кореспондент Центру інформації про права людини, таке рішення прийняла комісія з проведення конкурсу на засіданні 21 липня.

З 82 претендентів, які подали документи на участь у конкурсі, комісія відібрала 61 кандидата, які братимуть участь у конкурсі, 18 претендентів не були допущені до конкурсу і рішення по 3 претендентам було відкладено до наступного засідання.

Серед допущених до конкурсу кандидатів, зокрема, експерт і учасник багатьох місій ООН Ірина Ніжинська, заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

Також допущений до конкурсу одіозний в.о. прокурора Києва Олег Валендюк, який підпадав під люстрацію, однак завдяки судам залишився на посаді.

Валендюк також відомий тим, що підписав колективну скаргу колишньому генпрокурору Віктору Шокіну на колишнього заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

У списку діючих кандидатів  також є два нинішні заступника Валендюка – Олександр Буряк і Анатолій Корж.

Крім того, за словами адвоката “Автомайдану” Романа Маселка, бездіяльність київської прокуратури була однією з причин розвалу справи одіозного судді Владислава Лисенка.

Серед не допущених до участі в конкурсі народний депутат, головний радник з питань боротьби з корупцією у “Міжнародному центрі перспективних досліджень” Кирило Куликов та начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

При цьому правозахисник, координатор ініціативи Адвокатів родин Небесної Сотні в Громадянська мережа ОПОРА Тарас Гаталяк вважає Горбатюка, який наразі займається розслідуванням злочинів Майдану, одним з найсильніших кандидатів.

“До конкурсу не був допущений і Сергій Горбатюк, начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ. Сергій Горбатюк має більш, ніж 22 роки досвіду роботи у сфері права, більше 11 років займав керівні посади, працюючи у Генеральній прокуратурі України. Це і начальник Департаменту спеціальних розслідувань, начальник Управління спеціальних розслідувань, начальник відділу Головного слідчого Управління ГПУ, працював керівником слідчих груп та старшим слідчим в особливо важливих справах ГПУ. Причиною недопуску стало те, що у Сергія Горбатюка нібито недостатньо керівного досвіду (потрібно 5 років) і четверо членів комісії проголосували за недопуск, двоє утримались. Виникають запитання, чому ж комісія прийняла таке рішення і не допустила до конкурсу на посаду директора ДБР одного із самих сильних кандидатів – Сергія Горбатюка?”, – пише Гаталяк у Facebook.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter