До Запоріжжя почали приїжджати маріупольці, яким вдалось евакуюватись з міста

Дата: 02 Травня 2022
A+ A- Підписатися

З Маріуполя до Запоріжжя почали прибувати люди, яким вдалось евакуюватись з міста. 

Про це повідомили у Військовій службі правопорядку ЗСУ та “Суспільне Запоріжжя”.

Фото: фейсбук-сторінка Військової служби правопорядку ЗСУ

Військові повідомили, що до міста приїхали “понад сто цивільних мешканців Маріуполя, які два місяці рятувалися разом із захисниками Маріуполя у підземних сховищах “Азовсталі”. Серед них жінки, діти та літні люди. 

“Всі вони отримують все необхідне – гаряче харчування, медикаменти, продукти. Медики оглядають постраждалих. Людям надають психологічну допомогу. Усі евакуйовані отримають у Запоріжжі затишний прихисток. Нарешті ці люди зможуть відчути себе в безпеці та відпочити”, – зазначили у військовій служба правопорядку ЗСУ.

Водночас журналістам “Суспільного” у Запорізькій ОВА повідомили, що евакуйованих з “Азовсталі” чекають у місті лише за кілька годин, а ті люди, які приїхали нині, виїхали з Маріуполя власним транспортом. 

Напередодні, 1 травня з території “Азовсталі” вдалось вивезти частину людей, які укривались там декілька місяців у жахливих умовах без достатньої кількості їжі, води та медикаментів. Сьогодні, 2 травня з Маріуполя також проводять евакуацію. За підтримки ООН та Червоного Хреста змогли погодити дві додаткові локації для посадки в колону – з селища Мангуш та Луначарського кільця біля Бердянська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter