До України не пустили білоруського журналіста Мелкозерова

Дата: 13 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Білоруському журналісту та автору ютюб-каналу “Жизнь-малина” Микиті Мелкозерову відмовили у в’їзді до України.

Про це він повідомив на своїй сторінці в інстаграмі.

Джерело: “Наша Ніва”

Кращі шість годин в Україні“, – підписав Мелкозеров фото відмови у в’їзді через “недостатню фінансову забезпеченість”.

Він розповів, що коли прилетів до аеропорту “Бориспіль”, прикордонники запросили його “на співбесіду”. У результаті йому відмовили у в’їзді.

Фото з інстаграм-сторінки Мелкозерова

Дуже неприємно, що хтось там зібрався воювати“, – розмірковував Мелкозеров в аеропорту.

Про те як він провів 6 годин в Україні журналіст розповів виданню “Белсат”.

В аеропорту Борисполя мої документи перевіряла дівчина, вона посміхалася. А згодом побачила, що я білорус і викликала колегу. Мій паспорт забрали, а потім мене викликали на розмову: питали про мету прильоту, перевіряли броню в готелі. А після перевірили гроші, у мене було достатньо грошей на рахунку, а готівкою небагато. Я чекав 6 годин, разом зі мною було 5 людей. Хтось летів із Туреччини, а одна дівчинка з Єгипту. Українці класні люди, я не маю претензій і до прикордонників – вони допомогли мені зробити тест. Мені здалося, що їм самим було неприємно. Зараз я лечу до Кракова, на мене вже чекають друзі, вони приготували мені вечерю“, – зазначив Мелкозеров.

Як пише видання, це не перший випадок, коли білорусу відмовляють у в’їзді до України без очевидної причини: про це розповідають принаймні з 11 лютого.

Білорусь розглядають як один із можливих шляхів російського нападу на Україну: зараз на білоруській території продовжуються великі російсько-білоруські військові навчання, і російських військових бачать далеко від офіційних полігонів. За оцінками НАТО, у Білорусі зараз може бути близько 30 тисяч російських солдатів – це найбільше розгортання військ у Білорусі після холодної війни. Значну частину своїх промов Олександр Лукашенко зараз присвячує можливій війні Росії з Україною та участі у цьому Білорусі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter