До суду відправили справу полоненого російського стрілка-розвідника, який імітував страту цивільних в Ірпені

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо російського військового, якому закидають порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб. 

Про це повідомили у Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Перед судом постане єфрейтор збройних сил РФ на посаді стрілка-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії військової частини 32515. Його імені не називають, втім, показують світлини.

На одній з них можна розгледіти ПІБ на формі російською “Медведев А.В.”, а файли з іншими світлинами, які виклали слідчі, мають назву “medvedev”.  

Єфрейтора вдалося полонити на Херсонщині, а тому підозру він отримав у СІЗО. Слідчі кажуть, що він воював у Сирії, в окупованих Криму, Донецькій, Луганській та інших областях України.

Торік у березні підозрюваний з командиром відділення та іншими окупантами зайшли до Ірпеня. За завданням вони мали супроводжувати техніку, що рухалася лісовою дорогою, але вдерлися до одного з будинків, розташованого неподалік їхнього штабу в іншому захопленому будинку.

Фото: Нацполіція

Там були двоє цивільних – охоронець і садівник, які працювали на території домоволодіння. Коли росіяни вдерлися до будинку, то один з чоловіків спав. Вони націлили на них зброю та наказали роздягнутись. 

“Один з військовослужбовців приставив пістолет до голови потерпілого та здійснив декілька пострілів поряд з його вухом, імітуючи розстріл. Люди благали їх не чіпати, запевняли, що вони цивільні та не беруть жодної участі в бойових діях. Їх вивели на вулицю, де продовжили бити, поваливши на землю, та імітували розстріл одного з потерпілих з автоматної черги, коли той лежав на землі”, – розповідав деталі старший слідчий головного слідчого управління НПУ Володимир Гнасевич

Познущавшись із чоловіків, росіяни заборонили їм виходити з будинку, погрожуючи вбити. 

Якщо суд визнає полоненого російського військового винним, то він може отримати до 12 років за ґратами. 

Нагадаємо, що довічне загрожує російському військовому Ільяру Саянову.

Його підозрюють у вбивстві торік волонтера на Київщині, який віз хліб родинам з дітьми. Після першого пострілу чоловік не помер, утім, російські військові витягли його з машини та розстріляли. Тіло вбивці відвезли за пів кілометра від місця злочину та кинули в каналізаційний колодязь, де його знайшли лише через пів року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter