До суду передали справу щодо ще двох підозрюваних у вбивстві євромайданівця Вербицького

Дата: 15 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний щодо підозрюваних у вбивстві активіста Юрія Вербицького. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Юрій Вербицький. Фото з відкритих джерел

За даними слідства, підозрювані, які переховуються від слідства, незаконно викрали з приміщення Олександрівської клінічної лікарні Києва Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, катували їх, а згодом убили останнього.

Підозрюваним інкримінують створення злочинної організації, умисне вбивство, катування, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів 

Розслідування в справі здійснювали заочно. У Державному бюро розслідувань зазначили, що це вперше, коли до суду в справах Майдану обвинувальний акт скеровують за спецпроцедурою.

Підозрюваним уже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В Офісі генпрокурора повідомили, що за скоєння злочинів проти Вербицького та Луценка до кримінальної відповідальності притягнули загалом 15 осіб, стосовно чотирьох осіб справи розглядають суди, інших оголошено в розшук.

Нагадаємо, що рано-вранці 21 січня 2014 року група тітушок викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з лікарні та вивезла до лісу за Києвом. Чоловіків катували, однак згодом зловмисники відпустили Луценка, який зміг вийти з лісу та зателефонувати друзям. Того ж дня Юрія Вербицького знайшли мертвим.

У березні минулого року, через шість років після вбивства, правоохоронці затримали одного з підозрюваних – Сергія Мисливого. Весь цей час, як розповідали правоохоронці, він переховувався від слідства під фальшивими іменами, використовуючи підроблені паспорти. Під час затримання він назвався прізвищем Біліченко, а за підробленим паспортом за роки переховування він навіть декілька разів перетинав кордон.

Також правоохоронці затримали ще одного підозрюваного в цій справі – Івана Новотного. Обом чоловікам продовжили термін тримання під вартою до березня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter