До суду скерували обвинувальний акт щодо чоловіка, який, імовірно, влаштував теракт під Волновахою

Дата: 14 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який, за версію слідства, вчинив теракт під Волновахою, внаслідок якого загинули 12 осіб. 

Про це повідомили у відомстві. 

 

Розглядатиме справу суд за спеціальною процедурою і У разі неявки в судове засідання відповідача, який належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання, від якого не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності, або якщо повідомлені причини неявки визнані неповажними, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів. . За версією слідства, теракт вчинили бойовики так званого “реактивного дивізіону “Ангели пекла” 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу “ДНР” під керівництвом її “командира-куратора” полковника збройних сил РФ.

Ще 2017 року Служба безпеки України і Генпрокуратура України встановили осіб, причетних до теракту. За їхньою версією, це громадянин України, Ю. Шпаков, який керував безпосередньо артилерійським батальйоном, що вів обстріл, та громадянин Росії А. Сінельніков, який командував діями Шпакова. 

Водночас, як зазначили в Офісі генпрокурора, досудове розслідування стосовно росіянина, причетного до теракту, зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного.

“Ухвалою суду надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для вирішення питання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх співучасників злочинів та притягнення їх до відповідальності”, – розповіли правоохоронці. 

Нагадаємо, що 13 січня 2015 року проросійські бойовики обстріляли блокпост під Волновахою. Один зі снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив людей. Унаслідок цього загинули 12 осіб, ще 18 дістали поранення різного ступеня тяжкості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter