До шкіл окупованої Херсонщини росіяни завезуть понад 1000 підручників з російської мови та “історії”

Дата: 10 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

РФ планує до нового навчального року забезпечити школи на тимчасово окупованій Херсонщині своїми підручниками з російської мови та “правильної історії”. 

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Джерело: ЦНС

“Так, Кабардино-Балкарія передасть Херсонській області 1200 нових підручників. Зокрема, серед підручників є такі теми, як історія Росії з 1914 по 1945 рік, “1945 рік – початок XXI століття” та “Всесвітня історія”. Передадуть також банери з окупаційною символікою для оформлення шкільних приміщень”, пишуть у ЦНС.

Зазначається, що таким чином окупаційні адміністрації продовжують зусилля з нав’язування своєї версії історії та культури в українських школах, які наразі перебувають у тимчасовій окупації.

Відтак окупанти намагаються вплинути на свідомість наймолодшого покоління, завозячи російські підручники і нав’язуючи свою версію історії. Вони прагнуть через освіту формувати у дітей спотворене уявлення про реальність і закріпити контроль над українським населенням через зміну свідомості майбутніх поколінь“, – зазначають у Центрі національного спротиву.

Там закликають повідомляти про вчителів-пропагандистів, аби ніхто з них не уникнув відповідальності.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині готується до друку новий підручник “Історія нашого краю” для учнів 5–7 класів, який пропагує “могутність і велич” Росії та нав’язує прокремлівські наративи. Експерт-правозахисник розповів, які міфи щодо місцевої історії намагаються зафіксувати в підручниках окупанти та чим загрожує таке викривлення історичної справедливості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter