До проєкту “Хочу жить” звернулися понад 2 000 росіян щодо здачі у полон

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Проєкт “Хочу жить”, який інформує росіян про можливості скласти зброю та зберегти своє життя, отримав понад 2 тисячі звернень від військових РФ або їхніх родичів.

Про це на брифінгу представників Сил безпеки та оборони повідомив речник проєкту “Хочу жить” Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Віталій Матвієнко

Фото: AP

“Ми отримали понад 2 тисячі звернень. Телефонують як військовослужбовці російської армії, так і їхні родичі, які бажають, щоб їхні сини або чоловіки залишилися живими”, – сказав Матвієнко.

За його словами, Україна гарантує російським військовим, які здадуться у полон, утримання згідно з нормами Женевських конвенцій. Зокрема, йдеться про триразове харчування, медичну допомогу та можливість зв’язуватися із родичами на території Російської Федерації або на тимчасово окупованих територіях Криму, Донеччини та Луганщини.

Матвієнко нагадав, що “Хочу жить” – державний проєкт, покликаний допомогти військовослужбовцям з РФ безпечно здатися в полон ЗСУ.

Аби отримати інформацію про те, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким слід звернутися на цілодобову телефонну лінію за номерами: +38 066 580 34 98; +38 093 119 29 84. Інформація про здачу в полон російською також є на Телеграм-каналі “Хочу жить”.

Відомо, що нацгвардійці за тиждень взяли у полон 24 російських військових.

Нагадаємо, що точна кількість військовополонених росіян нині невідома, однак на утримання одного Україна витрачає 3 тисячі гривень щомісячно, а живуть вони в одному таборі та понад пів сотні дільниць, що розташовані майже в кожному регіоні країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter