До офісу Facebook принесли велетенський муляж жіночих грудей: навіщо

Дата: 21 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

До офісу соціальної мережі Facebook у Лондоні активісти принесли великий муляж жіночих грудей, аби привернути увагу до проблеми цензури.

Про це повідомляє BBC.

Активісти принесли муляж, на якому було написано “Це мистецтво”. Організаторкою акції стала татуювальниця Вікі Мартін, яка спеціалізується на відтворенні сосків у жінок, що перенесли мастектомію. Нещодавно її бізнес-сторінку у фейсбуку заблокували через порушення принципів соцмережі. 

Річ у тім, що компанія не перший рік блокує користувачів, які виставляють фотографії оголених жіночих грудей. Виняток модератори соцмережі роблять тільки в разі, якщо світлини пов’язані з процесом годування, операціями та акціями протесту. 

Активісти не перший рік намагаються боротись із цією політикою та періодично виходять на протести під офіси компанії у різних куточках світу. Влітку цього року сотні оголених людей у Нью-Йорку лягли на дорогу біля офісу соцмережі, аби також висловити своє невдоволення.

Акція в Нью-Йорку

Організаторка акції в Лондоні закликала компанію змінити свої правила.

“Йдеться про право жінок на те, щоб показати іншим жінкам, що вони знову виглядають повноцінно. Це зовсім не порнографія. Це мистецтво, і це красиво”, – сказала вона. 

Відомо, що після мітингу Facebook розблокував її сторінку та вибачився, проте про загальну зміну правил блокування в компанії нічого не повідомили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter