До “Гвардії наступу” заявки подали вже 600 українок

Дата: 09 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Нині до формування нових штурмових бригад у рамках проєкту “Гвардія наступу” виявили бажання долучитись тисячі людей, серед яких щонайменше шість сотень жінок. 

Про це розповіли в уряді. 

Реклама “Гвардії наступу” на Тернопільщині. Фото: МВС

“Гвардія наступу” – рекрутинговий проєкт МВС, ідея якого, як розповідали у міністерстві, належала загиблому очільнику відомства Денису Монастирському

Сформовані бригади займатимуться виключно деокупацією територій під час контрнаступів. За задумом авторів ідеї, бригади ЗСУ мають пробивати фронт та максимально швидко просуватися вперед, а працювати у звільнених населених пунктах мають саме бригади з “Гвардії наступу”. 

“Ми сьогодні маємо велику кількість патріотично налаштованих людей, які зі зброєю в руках готові захищати країну. Середній вік кандидатів – 33 роки, найстаршому – 69 років”, – розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

Через сайт заявки подали 10,5 тисячі людей, через ЦНАП – 6,5 тисячі, за телефоном гарячої лінії проконсультували ще 3,5 тисячі.

Щодо шістьох сотень жінок, які подали заявки, то міністр каже, що вони “зможуть працювати і в медичних, і в логістичних підрозділах, і розвідувальних бригадах”.  

Подати заявку можна онлайн, заповнивши анкету на сайті. Вже протягом години, як обіцяють у МВС, передзвонить оператор і проконсультує, у який з понад 140 рекрутингових пунктів треба підійти.

Кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тест, а після успішного проходження його зараховують в обрану бригаду. Для бійців цих бригад зберігають пільги, які є для військовослужбовців та поліцейських. 

“Вони будуть серед однодумців. Там будуть якісні командири, які мають бойовий досвід та бережуть особовий склад”,обіцяв Клименко. 

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення Росії в ЗСУ проходили службу понад 32 тисячі жінок – тобто  становили сьому частину складу української армії. Нині їхня кількість збільшилась до 50 тисяч, з яких 5 тисяч несуть службу безпосередньо на передовій фронту.

ZMINA розповідала, з якими проблемами стикаються українки в армії, а також, як їх можна розв’язати. 

Фотографія обкладинки: oblast-te.com.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter