До Дня військового журналіста НСЖУ презентувала відео про українських пресофіцерів

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) до Дня військового журналіста, який відзначається в Україні 16 лютого, презентувала спеціальне відео про роботу і роль українських пресофіцерів.

Про це повідомили на сторінці НСЖУ у фейсбуку.

“Ви допомагаєте журналістам у їхній роботі, дбаючи про їхню безпеку та інформаційну захищеність військових. Інша важлива роль пресофіцерів – бути літописцями історії. Зібрана вами інформація, відео й фото про події на фронті, в боях є відображенням історичних подій — подій, які мають бути збережені для нащадків, для майбутнього України, яке зараз виборюється такою високою ціною”, – йдеться у повідомленні НСЖУ.

Для відео організовували знімання на передовій, а його героями стали чотири пресофіцери:

  • Катерина Петренко – фотокореспондентка служби зв’язків з громадськістю 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади
  • Євген Алхімов – пресофіцер 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу
  • Андрій Полухін – фотокореспондент служби зв’язків з громадськістю 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила
  • Володимир Фітьо – начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України.

“Вшановуємо пам’ять загиблих Героїв. Пишаємося сотнями військових журналістів та пресофіцерів! Допомагаємо нашим колегам у погонах”, – написали у повідомленні НСЖУ.

У спілці подякували за сприяння у виробництві фільму службі зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Відповідно до наказу міністра оборони 16 лютого в Україні вшановують мужність і професіоналізм військових журналістів, які з перших днів російської агресії поряд із танкістами, десантниками, морпіхами, артилеристами перебувають у найгарячіших місцях українського опору.

Цю пам’ятну дату започаткували 2018 року. Вона не є випадковою: саме 16 лютого 2015 року під Дебальцевим загинув капітан 3 рангу та редактор телерадіостудії “Бриз” Міноборони Дмитро Лабуткін.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що за даними Міжнародної організації “Репортери без кордонів” (RSF), за два роки повномасштабного вторгнення від російської агресії в Україні постраждали понад 100 українських та іноземних журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter