“ДНР” “націоналізувала” майно України – ЗМІ

Дата: 27 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Так звана “Донецька народна республіка” прийняла “закон” про “націоналізацію” всього майна України, яке знаходиться на підконтрольній їй території.

Про це повідомляє “Газета.Ru”.

За даними видання, “закон” був прийнятий “народною радою” 24 червня. Закон зачитала представник глави “ДНР” “народній раді” Світлана Єгорова, і його тут же схвалили в першому і в другому читаннях.

“Закон оголошує власністю “ДНР” все майно держави Україна на її території аж до Донецької залізниці, а також всі підприємства, банки і організації, де держава Україна мала свою частку. Крім того, закон визначає порядок націоналізації технологічних комплексів, які мають стратегічне і оборонне значення для “ДНР”, – йдеться в статті.

Джерело “Газета.Ru” в “уряді ДНР” прокоментувало майбутній процес: “Перелік підприємств можна зрозуміти, вивчаючи указ про санкції. Всі, хто не пройшов реєстрацію в республіці, теж можуть потрапити під націоналізацію”.

“Указ про санкції” поширюється на той самий перелік людей, яким раніше був заборонений в’їзд в “ДНР”. Його починає донбаський олігарх Рінат Ахметов. До списку також потрапили 49 найбільш помітних в останні десятиліття бізнесменів і політичних гравців Донбасу.

“Тепер очевидно, що цей список складався, щоб охопити власників всіх технологічних ланцюжків Донбасу: металургійних, вугільних, хімічних, машинобудівних, харчових. Від господаря горлівського хімічного гіганта “Стирол” Миколи Янковського до власника заводів торгової марки “Олімп” горілчаного короля Павла Климця”, – пише видання.

Як стало відомо “Газета.Ru”, напередодні публікації зі списку нев’їзних виключили чотири прізвища: лідера українських комуністів Петра Симоненка, колишнього заступника генерального прокурора часів Януковича Рената Кузьміна, “вугільного генерала” Юхима Звягільського і колишнього главу донбаської податкової адміністрації Олександра Папаїку.

У той же час, підконтрольні “ДНР” сайти не повідомляють про прийняття такого закону. Однак повідомляється про прийняття іншого закону – про нотаріат, який, за даними “Газета.Ru”, був проголосований після націоналізації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter