Для тих, хто втратив житло через війну, в Ірпені та Бородянці побудують два нових комплекси

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині побудують два житлові комплекси площею 50 тисяч квадратних метрів для осіб, які внаслідок воєнної агресії Російської Федерації проти України залишилися без житла.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Наразі держава розробила два підходи до розв’язання питання житла для людей, які втратили домівки через воєнну агресію Росії. Це викуп квартир у забудовників та зведення нових будинків.

Фахівці обладміністрації вже провели аналіз ринку нерухомості області. Загальна площа квартир, введених в експлуатацію та готових для викупу, становить понад 42 тис. м². 

Наразі керівництво області проводить із забудовниками консультації щодо рекомендованої ціни для викупу цих квартир. Окрім того, кожна квартира повинна мати всю необхідну сантехніку та меблі.

Також на території області планується побудувати два житлових комплекси на 50 тис. кв. м кожний. 

Вони будуть розташовані в населених пунктах, які найбільше постраждали від агресії Росії та мають найбільші руйнування житлового фонду. Йдеться про Ірпінь та Бородянку. 

Території для цих майбутніх комплексів вже дібрано з урахуванням наближення до всіх необхідних комунікацій та дорожньої інфраструктури. Термін будівництва – до п’яти місяців.

Крім самих житлових комплексів, запропонований проєкт передбачає будівництво бомбосховищ, дитячих майданчиків, закладів освіти та іншої соціальної інфраструктури. 

Ескізи та технічні завдання цього проєкту будуть надані кожному забудовнику для вивчення та ухвалення рішень щодо участі в будівництві нового житла. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter