Для прокурорів розробили курс щодо ефективного розслідування злочинів ненависті 

Дата: 24 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Для українських прокурорів розробили курс, який дозволить підвищити ефективність розслідування злочинів ненависті. Навчання у межах тренінгу вже завершили двадцятеро прокурорів з шести областей України, а також з Офісу генерального прокурора та прокуратури Автономної Республiки Крим і мiста Севастополя. 

Про це йдеться у пресрелізі Фундації правової допомоги. Організація створила цей навчальний курс разом з Тренінговим центром прокурорів України та за підтримки Freedom House. 

Фото з тренінгу для прокурорів / Фундації правової допомоги

У Фундації правової допомоги зазначають, що за п’ять років українські поліцейські відкрили 616 кримінальних проваджень щодо правопорушень, скоєних з мотиву нетерпимості (597 з них за статтею 161 КК України).

Однак до суду дійшли лише 27 таких справ. Їхній аналіз, який провели експерти сфери доступу до правосуддя як громадських, так і державних організацій, показав, що причиною таких показників є недосконале законодавство та нестача знань в учасників досудового розслідування. 

Тож, щоб покращити ефективність розслідування злочинів ненависті, правозахисники вирішили розробити спеціалізований навчальний курс для учасників досудового розслідування – не лише прокурорів, але й для поліцейських та слідчих. 

Під час курсу, зокрема, вчать, як ідентифікувати злочини ненависті, як збирати докази та будувати доказування у кримінальних провадженнях щодо таких злочинів, а також як комунікувати з медіа щодо них. 

Читайте також: “Розслідування злочинів ненависті: чому понад половину справ закривають – дослідження”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter