Для журналістів та правозахисників запустили практичний помічник з цифрової безпеки – сайт “Як?”

Дата: 28 Березня 2019
A+ A- Підписатися

“Лабораторія цифрової безпеки” створила сайт, який допоможе журналістам, правозахисникам та активістам протистояти загрозам в інтернеті. 

Про це повідомляє Антон Кушнір, експерт “Лабораторії цифрової безпеки” та редактор сайту. 

За його словами, ресурс має назву “Як” та містить практичні покрокові поради з налаштування комп’ютерів, мобільних пристроїв та сервісів: Windows, MacOS, Android, iOS, Telegram, Twitter, Facebook, Gmail, WhatsApp. “Як” допоможе налаштувати двофакторну аутентифікацію, сповіщення про вхід, відновити обліковий запис, а також розкаже про фішинг, додатки, шифрування, антивірус, закриті сесії, секретні чати та інше. 

“Одні з найчастіших питань, які ми в “Лабораторії цифрової безпеки” отримували, стосувалися саме налаштувань того чи іншого сервісу чи пристрою. Ось чому вирішили створити цей сайт. “Як” – це максимально практичний помічник із цифрової безпеки”, – коментує Антон Кушнір. 

Він додає, що на сайті є функція, яка дозволяє користувачу отримати консультацію, пораду спеціалістів “Лабораторії цифрової безпеки”. Для цього необхідно заповнити форму “Зв’язатися з фахівцями”.

Наразі сайт працює в тестовому режимі, утім, усі інструкції коректні та робочі, зазначають автори.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter