Для отримання зброї жінка має відвідати гінеколога. Сексизм?

Дата: 03 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Аби отримати дозвіл на отримання зброї жінка має надати довідку від гінеколога.

Про це написав у Facebook директор з інформаційних технологій “Приватбанку” та менеджер проектів в iGov Дмитро Дубілет.

“Все-таки дивовижний цей світ державних послуг! Опрацьовуємо запуск дозволу на зброю на iGov. Ну хто б міг подумати, що для цього дозволу жінкам потрібно отримати довідку від гінеколога? (Ок, напевно, жінки могли подумати – я так розумію, держава посилає їх до гінеколога з найменшого приводу). Це правило не тільки виглядає ірраціонально, але і тхне сексизмом. Принаймні, довідки від уролога в переліку потрібних документів виявлено не було …”, – пише Дубілет.

Водночас, у коментарях думки користувачів розділились: частина обурена і вважає вимогу недоречною, адже людина права сама опікуватись своїм здоров’ям, а інші користувачі вважають, що такий “примус” необхідний для виявлення небезпечних захворювань.

“Це не сексизм. А дисбаланс. А жінок правильно посилають до профільного лікаря. Це турбота про здоров’я нації. Профілактика. Так, примусова. Але це результат відсутності у нас культури турботи про своє власне тіло. Ми біжимо до лікаря, вже коли не сила терпіти. … А чому б не поцікавитися статистикою скільки небезпечних в занедбаному стані і цілком виліковних при діагностуванні на ранніх стадіях хвороб було виявлено саме при таких ось “безглуздих сексистських” обстеженнях?”, – пише користувач Тетяна Іванова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter