Дію “єПідтримки” розширили на підлітків від 14 років та додали новий перелік послуг

Дата: 02 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про розширення дії державної програми “єПідтримка” на підлітків. Тобто діти від 14 до 18 років, щеплені двома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть оформити картку “єПідтримки”, на яку отримати 1 тисячу гривень з бюджету.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

За даними МОЗ, уже 7 лютого кошти “єПідтримки” підлітки зможуть витратити на:

  • освітні послуги;
  • дитячі позашкільні гуртки;
  • перебування в літньому / спортивному дитячому таборі;
  • спортивні товари (ковзани, лижі, туристичне приладдя тощо);
  • канцтовари;
  • шкільне приладдя
  • друкована преса.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, гроші на ці послуги та товари зможуть тепер витратити не лише підлітки. 

Раніше кошти програми можна було витратити лише на книжки, послуги у сфері культури, спорту чи пасажирських перевезень.

“Сьогодні до програми президента “єПідтримка” буде включено підлітків 14–18 років. Крім стандартних цілей – на спорт, кіно, театри, подорож – кошти можна буде витрачати на освітні курси, шкільне приладдя, канцелярські вироби”, – сказав Шмигаль.

За його словами, за останні дев’ять днів українці, старші за 60 років, витратили на ліки понад 132 млн грн у межах цієї програми.

“Також ми приймемо протокольне рішення розширити дію програми на вакцинованих людей з інвалідністю І та ІІ групи, які зможуть витрачати кошти на ліки та згодом на оплату комунальних послуг”, – додав голова уряду.

Нагадаємо, 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма “єПідтримка”, що передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку “Дія” зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Уряд 19 січня 2022 року ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. Із 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1 тис. грн на ліки.

1 лютого в застосунку “Дія” з’явився COVID-сертифікат на бустерну дозу вакцини.

Раніше президент Володимир Зеленський пообіцяв громадянам, які зроблять третю дозу щеплення проти коронавірусу, виплатити через портал “Дія” ще 500 гривень у межах програми “єПідтримка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter