Дівчина, яка поранила двох учителів з арбалета в Полтаві, розповіла в суді про цькування

Дата: 08 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Полтаві суд відправив під варту на два місяці 19-річну дівчину, яка напередодні поранила з арбалета двох учителів місцевої школи, куди прийшла посеред дня. 

Про це повідомляє поліція Полтавської області. 

Арбалет, з якого стріляла дівчина

6 вересня в Київському районі Полтави 19-річна Таїсія Петрова прийшла до місцевої школи зі спортивним арбалетом. Дівчина піднялася на другий поверх школи та вистрілила у вчительку, а потім у заступницю директора, яка кинулася захистити колегу. Обидві отримали нетяжкі поранення. 

Петрову затримали на місці. Місцеві медіа повідомляли, що вона навчалась у закладі до п’ятого класу, а наразі була студенткою в одному з місцевих вишів. Їй оголосили підозру за статтею “Замах на умисне вбивство”. 

Під час засідання 8 вересня затримана розповіла журналістам про цькування з боку однолітків та вчителів у трьох закладах освіти, де вона навчалась. 

“Спеціально били так, щоб не було синців. Штовхнули, підніжку, щоб не було видно. Адміністрація школи та вчителі як такого тілесного насильства не застосовували. Вони якось часто морально тиснули. Я розумію, що я зробила. Мені дуже шкода”, – заявила вона. 

Дівчина повідомила, що не розповідала батькам про цькування, щоб не турбувати їх. Вона переконує, що ні в чому не звинувачує батьків, адже ті її підтримують. Також Петрова розповіла, що їй важко відповісти на запитання, чому обрала саме цю школу. 

Адвокатка підозрюваної Ольга Шеховцова просила про особисте зобов’язання або домашній арешт, однак суд відправив Петрову під варту на два місяці. 

У справі вже призначили десять експертиз і вже допитали 15 свідків. 

“Мені дуже шкода, що я таке зробила. І, якщо б я мала змогу повернутися у часі, то я б ні за що цього не зробила і вирішила б просто прийти до тих жінок, яким я нанесла шкоду, і конструктивно вилаштувала діалог, поговорила та вирішила по-хорошому”, сказала Петрова.

Нагадаємо, згідно з дослідженнями ЮНІСЕФ, 24% українських дітей хоча б раз стикались із цькуванням у школі. З них менш ніж половина розповідали про цей досвід батькам, рідним та друзям. 

У 2018 році в українському законодавстві з’явилося поняття “булінг”, а тому за цькування неповнолітнього відтоді можна отримати покарання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter