Дітям загиблих журналістів уряд хоче надати допомогу

Дата: 01 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Уряд підтримав укази президента щодо соціального захисту дітям журналістів, які загинули під час виконанням професійних обов’язків.

Йдеться про нащадків загиблих В’ячеслава Веремія, Дмитра Лабуткіна й Сергія Ніколаєва, передає УП.

Перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України Богдан Червак прокоментував: “З метою забезпечення соціального захисту дітей журналістів, які загинули або отримали інвалідність у зв’язку з виконанням службових обов’язків, проектом указу президента запропоновано призначити стипендії донці журналіста Дмитра Лабуткіна, який загинув у зв’язку з виконанням службових обов’язків, та Валерії Кравчук, донці журналіста Сергія Ніколаєва, який загинув під час виконання обов’язків”.

Також Червак додав, що іншим указом президента Максиму Веремію, сину журналіста В’ячеслава Веремія, теж надається допомога.

Нагадаємо, кореспондента газети “Вести” В’ячеслава Веремія вбили 19 лютого 2014 року в Києві під час Майдану через спробу сфотографувати так званих “тітушок”.

Військовий журналіст Дмитро Лабуткін, який був заступником редактора Телерадіокомпанії Міноборони “Бриз”, загинув 16 лютого 2015 року в районі Дебальцевого Донецької області. У зоні АТО він вів фотозйомки для переговорної групи у Мінську, але разом із розвідгрупою ЗСУ потрапив під обстріл у колоні, якою вночі вивозили поранених у напрямку Артемівська.

Фотограф газети “Сегодня” Сергій Ніколаєв потрапив під мінометний обстріл у районі Пєсків Донецької області 28 лютого 2015 року, був поранений осколками і помер у лікарні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter