Десятки тисяч людей вимагають від ООН та Червоного Хреста допомогти повернути з полону Вікторію Обідіну – маму 4-річної Аліси з “Азовсталі”

Дата: 19 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Від Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста вимагають допомогти з визволенням із російського полону військової медикині Вікторії Обідіної. Жінку, яка разом з 4-річною донькою Алісою декілька місяців переховувалась на території заводу “Азовсталь” у Маріуполі, російські військові розлучили із дитиною та відправили до одного з фільтраційних таборів на окупованій Росією території.

Петицію з таким закликом опублікували на сайті Change.org.

Вікторія Обідіна та 4-річна Аліса. Фото: Change.org

Обідіна разом з донькою змогли вибратись з території “Азовсталі” 8 травня.

В евакуаційному автобусі, що рушив до Запоріжжя, 4-річну Алісу помітила кореспондентка 1+1 Наталія Нагорна. Журналістка підійшла до жінки, яка сиділа поряд з дівчинкою, бо хотіла поговорити з дитиною про евакуацію, однак виявилось, що жінка не була ні мамою, ні родичкою Аліси. 

Згодом стало відомо, що Обідіну відправили до одного з фільтраційних таборів, що облаштувала Росія поблизу Маріуполя. Точне місце перебування медикині досі не відомо. 

“Організація Об’єднаних Націй і Червоний Хрест взяли на себе відповідальність за евакуацію усіх мирних жителів з території заводу “Азовсталь”, і їм це не вдалося. Поки мати Аліси Вікторія, а також усі інші цивільні з Маріуполя залишаються у фільтраційному таборі на окупованій території, поки у фільтраційному таборі залишаються ще багато військовополонених з «Азовсталі», евакуація не завершена!” – наголошують підписанти петиції. 

На момент написання новини свій підпис під петицією залишили вже 40,4 тисячі людей. Автори заклику кажуть, що якщо Організація Об’єднаних Націй і Червоний Хрест не завершать евакуацію, активісти звернуться до світової спільноти з проханням розпустити ці організації.

Активісти не вперше звертаються до ООН щодо евакуації з Маріуполя за допомогою петицій. Під одним з таких закликів, опублікованих незадовго до евакуації цивільних з “Азовсталі”, свій підпис залишили понад півтора мільйона осіб. 

Нагадаємо, що 4-річна Аліса нині знаходиться з рідними. Із Запоріжжя її забрав дядько, який мав відвезти дівчинку до бабусі, під опіку якої й передадуть дитину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter