Десять років за ґратами дістав чоловік за підготування диверсії на Харківщині

Дата: 20 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області засудив до десяти років і одного місяця позбавлення волі чоловіка, який готував диверсії в регіоні. 

Про це повідомили в СБУ.

Суд визнав його винним у створенні терористичної групи чи терористичної організації, керівництві нею, вчиненні диверсії та в носінні, зберіганні, придбанні, переданні чи збуті вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без дозволу.

У СБУ повідомили, що затримали зловмисника в грудні 2018 року. Об’єктом його диверсії мав стати дренажний міст під залізничним полотном у районі транспортного вузла, що з’єднує Харківську область із районом проведення ООС. Диверсант заклав вибухівку та виїхав у напрямку окупованої території. Підірвати пристрій він мав за допомогою сигналу мобільного телефона, однак контррозвідники СБУ замінили вибухівку, а виконавця затримали.

Ним виявився завербований бойовиками мешканець Луганської області, який брав участь у збройному протистоянні українській армії.

Готував злочин агент підконтрольного російським спецслужбам “МДБ ЛНР”, який у минулому працював в УСБУ в Луганській області. Після початку конфлікту на Донбасі він зрадив військовій присязі та вступив до лав бойовиків. Наразі він перебуває в розшуку СБУ за створення терористичної організації та дезертирство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter