Держприкордонслужба планує заборонити російському співаку Шуфутинському в’їзд в Україну через незаконний візит в Крим

Дата: 21 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Російський співак Михайло Шуфутинський планував у березні дати концерт у Києві, але тепер він не зможе перетнути державний кордон через майбутню заборону на в’їзд до України. Співак незаконно їздив до тимчасово окупованого Росією Криму. 

Михайло Шуфутинський

Про це Укрінформу повідомив прессекретар Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він заявив, що Держприкордонслужба в межах своїх повноважень постійно проводить роботу щодо встановлення, виділення людей, які порушували українське законодавство, зокрема незаконно відвідуючи окуповані території. 

“У нас наразі досить підстав вважати, що він, Шуфутинський, неодноразово був у Криму, на тимчасово окупованій території, і під час спроби його в’їзду до України, оскільки ми також бачимо, що на березень анонсується його виступ в Україні, прикордонники обов’язково проведуть усі необхідні заходи в пункті пропуску. Якщо він з’явиться для перетину кордону, оскільки є певні підтвердження того, що він міг бути на окупованій території, ми маємо підстави заборонити йому в’їзд до України”, – сказав Демченко.

Він також нагадав, що для громадян України передбачено адміністративну відповідальність у разі порушення перетину державного кордону, а для іноземців – адміністративну відповідальність та заборону в’їзду до України на три роки. Водночас рішення про дозвіл на в’їзд ухвалюють лише в пунктах пропуску, коли людина намагається перетнути кордон.

Як відомо, концерт був запланований на 8 березня в київському Палаці спорту.

Нагадаємо, що в листопаді 2021 року депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко звернувся до СБУ через виступи Шуфутинського в Криму. 

 

У квітні 2017 року “Крим.Реалії” повідомляли, що в Державному музичному театрі в Сімферополі відбувся концерт російського виконавця Михайла Шуфутинського. Тоді ж співака внесли до бази “Миротворця”.

Також Шуфутинський виступав 2021 року в Палаці спорту рибаків Севастополя, в концертних залах “Юбилейный” у Ялті та “Отдых” у Євпаторії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter