Держкіно відмовилося надати журналістам для ознайомлення проєкт Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року

Дата: 11 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Державне агентство України з питань кіно відмовилося надати для ознайомлення журналістам “Детектора медіа” проєкт Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року.

У відомстві не повідомили, коли можуть це зробити, інформують на сайті видання.

Джерело: istockphoto.com

Запит із проханням надати текст документа редакція ДМ надіслала Держкіно 3 квітня 2023 року, посилаючись на Закон України “Про державну підтримку кінематографії в Україні”. Він вимагає “забезпечення участі суб’єктів кінематографії, громадських об’єднань, що представляють їхні інтереси, творчих спілок у формуванні та реалізації державної політики у сфері кінематографії”, пояснили журналісти.

Натомість Держкіно зазначило, що “проєкт Стратегії розвитку кіно знаходиться на стадії опрацювання, постійно змінюється, доповнюється та коригується”. Документ, за словами посадовців, зараз не можуть надати, адже там є “інформація з обмеженим доступом”.

Джерело: Детектор медіа

У ДМ уточнили: про те, що Держкіно підготувало проєкт розпорядження Кабміну “Про схвалення Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року”, журналісти дізналися з власних джерел. Документ, за їхньою інформацією, надіслали органам державної влади та державним установам ще в лютому 2023 року, в супровідній записці нібито йшлося про “стислі строки внесення проєкту на розгляд Уряду”.

Водночас члени кіноспільноти, профільні творчі спілки та громадські організації досі не мають тексту проєкту стратегії, хоча документ має неабияку суспільну значущість та потребує публічного обговорення, йдеться в повідомленні ДМ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter