Державна служба з питань Криму розпочинає роботу

Дата: 29 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Державна служба України з питань Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та тимчасово переміщених осіб займатиметься питаннями повернення півострова та захистом прав кримчан.

Як повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини, сьогодні було зареєстровано Державну службу з питань Криму.

Завдання служби полягатиме в розробці програми реінтеграції (повернення – ред.) Криму, дотримання прав кримчан, які лишилися на окупованій території, а також переселенців“, – зазначив голова Держслужби з питань Криму Аслан Омер Киримли

Постанову про створення служби уряд ухвалив 17 липня 2014 року, але досі не міг призначити голову. Аслан Омер Киримли був призначений на цю посаду лише 15 травня 2015 року. А сьогодні нарешті з’явилися реєстраційні документи, і служба тепер може повноцінно працювати, повідомив голова.

Новостворена служба є стратегічним відомством, на яке покладають великі надії переселенці з Криму, зауважив Сергій Ковальський, співкоординатор Громадської спілки “Координаційна рада організацій вимушених переселенців з Криму”.

Нагадаємо, сьогодні в Києві відбувається другий Всеукраїнський з’їзд вимушених переселенців з Криму. На з’їзді присутні 74 делегати з 84, вони представляють Київ, Житомирщину, Львівщину, Волинь та інші регіони.

Громадський активіст Андрій Щекун у інтерв’ю “Радіо Свобода” зазначав: “У будь-якому випадку такі з’їзди, конференції, круглі столи покликані формувати інформаційне поле щодо питань Криму і кримчан. Ми зобов’язані постійно перебувати в цьому полі і впливати на органи державної влади, які дуже часто забувають про проблеми півострова“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter