Депутати та президент не подали своїх кандидатів до Держбюро розслідувань – Яценюк

Дата: 23 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Уряд готовий запустити Державне бюро розслідувань, однак парламентарі та президент досі не подали своїх кандидатів до комісії з призначення директора бюро.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у Харкові під час запуску груп швидкого реагування патрульної поліції, передає Урядовий портал.

“Очікую, коли парламент і президент направить до уряду пропозиції щодо кадрової комісії по призначенню директора Державного бюро розслідувань”, – заявив він. 

Прем’єр звинувачує депутатів та голову держави в затягуванні запуску бюро.

“Це означає, що іде зволікання зі створенням нового, незалежного, не пострадянського, а проєвропейського Державного бюро розслідувань”, – наголосив він.

Він додав, що підтримує запровадження нового органу. 

“Уряд готовий до формування Державного бюро розслідувань як нового органу, який буде по честі, по справедливості та по закону розслідувати злочини”, – сказав він.

Нагадаємо, президент підписав закон про Державне бюро розслідувань 14 січня цього року. 

У листопаді минулого року Верховна Рада ухвалила закон про Державне бюро розслідувань. Відповідно до закону, директора Бюро призначає президент за поданням прем’єр-міністра після відбору конкурсною комісією. 

Згідно з законом, Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів, віднесених до його компетенції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter