Депутат заявляє, що організатора побиття Чорновол повісили у СІЗО

Дата: 15 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Народний депутат Віталій Купрій заявляє, що  організатора нападу на журналістку Тетяну Чорновол під час Євромайдану Олега Нетребка повісили у камері СІЗО.

Про це Купрій написав на своїй сторінці у Facebook.

“Отримав сьогодні інформацію, що організатора нападу на Тетяну Чорновол, кримінального авторитета Олега Нетребка (прізвисько “Нетрик”) повісили у камері СІЗО!”, – йдеться у його повідомленні.

Купрій стверджує, що ще під час Майдану він знав деталі цього нападу, оскільки один із його учасників був його сусідом з міста Кам’янське.

“Саме Нетрик найняв банду з мого рідного міста на виконання цього злочину”, – пише нардеп.

“Вбивство Нетрика в камері очікуване, саме він міг розповісти про злочини правоохоронців під час Революції Гідності. Деякі з них досі перебувають на посадах. Ключового свідка у справі Майдану зачищено!”, – додав він.

Водночас прес-служба прокуратури повідомляє, що прокуратура не знайшла ознак насильницької смерті на тілі повішеного в СІЗО організатора нападу на Чорновол.

За даними відомства, тіло ув’язненого без ознак життя було виявлено сьогодні близько 4-ї ранку працівниками спецустанови.

“За попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії чи шляхом повішення на простирадлі. Першочерговими слідчими діями, проведеними із залученням судово-медичного експерта, тілесних ушкоджень на тілі померлого, а також інших явних ознак насильницької смерті не виявлено. Крім того, проведеним аналізом відеозапису з камери спостереження виключено причетність до вказаної події сторонніх осіб”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що у кримінальному проваджені призначено судово-медичну експертизу, яка має встановити остаточну причину смерті ув’язненого.

Прокуратурою Києва внесено до ЄРДР відомості за ст. 367 (службова недбалість) ККУ.

Крім того, прокуратурою Києва ініційовано проведення службову перевірки з приводу дотримання вимог закону України “Про попереднє ув’язнення працівниками ІТТ”.

Наголошується, що хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Києва.

Як відомо, журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновол жорстоко побили невідомі в ніч на 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі недалеко від Києва. Вона їхала у власному автомобілі, коли її раптово “підрізав” невідомий автомобіль, з якого вийшли кілька чоловіків. Невідомі витягли Чорновол з машини, жорстоко побили, а потім кинули у придорожній кювет.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter