Омбудсман звернулася до Червоного Хреста, щоб відвідати Сенцова

Дата: 20 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Російській Федерації, Білорусі та Молдові Магне Барту, щоб відвідати Олега Сенцова, який понад місяць голодує в російські колонії, та інших політв’язнів.

Про це повідомила прес-служба Уповноваженої.

Протягом останніх днів Денісова намагалась особисто зустрітися з Барту, але  цього не сталось.

“Відучора намагаюся зустрітися з керівництвом Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Російській Федерації, Білорусі та Молдові Магне Барту. Сьогодні його помічник повідомила, що в нього, цитую, “дуже щільний графік і він не може зустрітися”. На запитання: “Може тоді завтра?” – відповіли, що немає жодного віконця”, – зауважує вона.

Через це Омбудсман написала листа, де попросила голову регіональної делегації Червоного Хреста відвідати колонії та СІЗО, де утримуються українці.

Голова Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Російській Федерації, Білорусі та Молдові Магне Барту

Раніше Денісова вже зверталась до МКЧХ з проханням перевірити стан здоров’я Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка, Ресуеля Веліляєва, а також умови тримання українців на окупованих територіях.

Нагадаємо, що Людмила Денісова  знаходиться з робочим візитом у Росії. Під час поїздки вона планувала відвідати понад 30 українських в’язнів, але російська сторона не дає їй цього зробити. Нещодавно її без пояснення причини не пустили до українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже понад місяць у російській колонії в Лабитнангі. Пізніше її не пустили до Романа Сущенка

Олег Сенцов – український режисер, якого російський суд засудив до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. 14 травня Сенцов оголосив безтермінове голодування.

Єдина вимога Сенцова – звільнити 64 українських політв’язні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter