Денісова закликала російську колегу поговорити з Путіним щодо Сенцова

Дата: 20 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала свою російську колегу Тетяну Москалькову допомогти звільнити українця Олега Сенцова з в’язниці.

Лист із проханням вона опублікувала на сторінці у Facebook.

У тексті Омбудсман згадала про те, що її не пускають до режисера.

“Тривале перешкоджання відвідуванню Олега Сенцова мною і співробітниками консульських установ викликає обґрунтовані побоювання щодо стану його здоров’я. Прошу вас сприяти звільненню Олега Сенцова від відбування покарання з гуманітарних причин і звернутися з відповідним проханням до президента РФ Володимира Путіна”, – йдеться в листі.

Нагадаємо, що Людмила Денісова  знаходиться з робочим візитом у Росії. Під час поїздки вона планувала відвідати понад 30 українських в’язнів, але російська сторона не дає їй цього зробити. Нещодавно її без пояснення причини не пустили до українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже понад місяць у російській колонії в Лабитнангі. Пізніше її не пустили до Романа Сущенка

Олег Сенцов – український режисер, якого російський суд засудив до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. 14 травня Сенцов оголосив безтермінове голодування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter