Денісова просить російського омбудсмана пустити лікарів до політв’язня Балуха

Дата: 30 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбдусмана Тетяни Москалькової з проханням перевірити умови утримання в СІЗО українського політв’язня Володимира Балуха.

Текст звернення, датований 29 березня, опублікований на сайті українського омбудсмана.

“До нас надійшла інформація, що після відмови від їжі стан здоров’я Балуха В.Г. різко погіршився. Окрім того, після його переведення до одиночної камери йому не дозволили взяти з собою особисті речі”, − зауважила в листі Денисова.

Вона також звернула увагу на те, що адвокату політв’язня так і не вдалося потрапити до свого підзахисного у слідчий ізолятор.

“Через це звертаюсь до Вас з проханням посприяти в організації огляду Балуха В.Г. кваліфікованими лікарями і дати доручення перевірити умови його утримання в слідчому ізоляторі”, − зазначила омбудсман.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе український активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

16 січня 2018 року Роздольненський міський суд засудив українського активіста до трьох років і семи місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Чоловіка взяли під варту під час засідання.

14 березня 2018 року Верховний суд Криму виключив частину про закупівлю боєприпасів з вироку Балуху. Таким чином покарання активісту зменшено з 3 років і 7 місяців до 3 років і 5 місяців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter