“Демсокира” звинуватила СБУ та Офіс президента в спробі перешкодити друку партійної газети

Дата: 11 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Співзасновник політичної партії “Демократична сокира” Віктор Трегубов заявив, що українські типографії нібито відмовляються друкувати газету “Правдоруб”, яку партія випускає спільно з ГО “Партизан Медіа”.

Відповідну інформацію він розмістив на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Віктора Трегубова

За словами Трегубова, у виданні критикують чинну владу, зокрема президента Володимира Зеленського, а також Офіс президента та його керівника Андрія Єрмака.

“Чотири номери вийшли нормально. П’ятий – останній – із дуже великими проблемами. Нам послідовно відмовила більш ніж дюжина типографій в усіх куточках України. Більшість з них не пояснювала причин. Деякі пояснили. До усіх завітала Служба безпеки України, а конкретно – Департамент захисту національної державності. До однієї завітали буквально впродовж дня відразу після нашого до них звернення. Усім було ввічливо пояснено, що друк накладу “Правдоруба”, і ширше – співпраця з “Демократичною сокирою” не в їхніх інтересах. Звісно, ті вирішили не ризикувати”, – написав він.

Співзасновник “Демсокири” уточнив, що наклад все ж таки вдалося надрукувати.

“Але в наступного будуть ті ж проблеми – принаймні, мені раптово повідомили про конкретну і свіжу вказівку нас не друкувати у типографіях одного з облцентрів”, – додав він.

Трегубов зазначив, що розмови з представниками типографій велися телефоном і не під запис, тому доказів своїх слів він не має. І закликав ЗМІ звертатись із запитами щодо цієї ситуації до правоохоронців та типографій.

Центр прав людини ZMINA направив запит до СБУ щодо ситуації. Згідно зі інформацією у відкритих джерелах, відповідні запити також направили видання “Детектор медіа” та Liga.net.

У відповіді від 31 серпня 2021 року у відомстві наголосили, що інформація, поширена у засобах масової інформації про нібито тиск співробітників СБУ на друкарні, не відповідає дійсності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter