Демобілізований з АТО головред “Кримської світлиці” приступив до роботи

Дата: 11 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Віктор Мержвинський, який виграв конкурс на посаду головного редактора газети “Кримська світлиця” в Києві, 10 серпня приступив до роботи, подавши відповідну заяву.

Про це пише сайт “Крим.Реалії”.

Зокрема, Мержвинський поділився своїми планами щодо організації роботи редакції і розповів, яким буде контент газети.

“Насамперед будуть організовані засідання і консультації з колегами, які працюють вже тривалий час в газеті, проведемо аналіз роботи за попередній час. Є ряд ідей, які поки, чесно кажучи, не хотілося б озвучувати. Ці ідеї будуть презентовані колегам. І якщо ми в колективі сформуємо єдине бачення, ми це бачення будемо використовувати. Тоді ми зможемо офіційно його подати, як план роботи нашої редакції”, – розповів пан Мержвинський.

За його словами, назва газети говорить сама за себе, тому контент видання буде відповідний.

“Є кілька версій. По-перше, – погляд з боку, ззовні на ситуацію в Криму. Це кілька версій, які будуть в нашій газеті. Це думки експертів, різні інтерв’ю по ситуації і обстановці в Криму. Також буде погляд зсередини. Використовуватимуться різні інформаційні новини, які ми все-таки плануємо витягати з Криму. Є інтернет, є ще можливість спілкуватися з українцями, які залишаються в Криму. Третій напрям – це кримські переселенці, які переїхали на материкову Україну і їх бачення ситуації, як організувалося їхнє життя, які є досягнення, очікування і мрії”, – розказав він.

Пан Мержвинський зазначив, що в газеті залишається рубрика “Література”, де публікуються поки статті з підручника Світлани Кочерги, де представлені взаємини Криму і України.

Нагадаємо, у липні в Києві вийшов перший номер оновленої всеукраїнської громадсько-політичної літературної газети “Кримська світлиця”, яка друкується українською мовою, і раніше видавалася у Криму.

Конкурс на посаду головного редактора виграв сімферополець, філолог Віктор Мержвинський, який нещодавно був демобілізований із зони АТО.

14 березня вийшов наказ гендиректора Національного газетно-журнального видавництва про переведення редакції із Сімферополя до Києва. Тоді колишній головний редактор газети Віктор Качула відмовився від переїзду. 31 травня 2016 року він був звільнений. Пізніше пан Качула заявив, що не згоден з таким рішенням керівництва.

Газета “Кримська світлиця” виходила на півострові з 1992 року. Національне газетно-журнальне видавництво з травня 2015 року припинило друкування газети, відтоді газета виходила в електронному вигляді, й розпочалися переговори про переїзд редакції “Кримської світлиці” до Києва.

У березні 2016 року журналістська спільнота заявила про катастрофічну ситуацію зі свободою слова в окупованому Криму.

Більшість журналістів, які працюють за професійними стандартами, вимушені були залишити півострів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter