ДБР неналежно розслідує вбивство п’ятирічного хлопчика на Київщині – Найєм

Дата: 05 Червня 2019
A+ A- Підписатися

До розслідування вбивства п’ятирічного хлопчика Кирила в місті Переяславі-Хмельницькому, яке проводить Державне бюро розслідувань, наразі існує дуже багато питань. 

Таку думку висловив нардеп Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Депутат, який відвідав засідання парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів, зауважив, що незрозуміло, чому слідчі не вимагали проведення рентгенологічного обстеження вбитого хлопчика у найшвидший термін. 

“Обстеження малюка було проведено через шість годин після надходження його в лікарню”, – наголосив Найєм.

Також багато питань викликає відмова затриманих поліцейських проти низку тестів:

“З незрозумілої причини слідчі ДБР не звернулися з клопотанням про примусовий відбір біологічних матеріалів. За словами голови ДБР, наразі сам факт алкогольного сп’яніння встановлюється через допит свідків. З погляду КПК це повна брехня. Такі докази без експертизи розбиваються будь-яким адвокатом”. 

Ще до проведення засідання з різних джерел стало відомо, що на місці злочину, ймовірно, було більш ніж двоє осіб, а тому питання викликає той факт, що під вартою наразі перебувають лише двоє правоохоронців. 

“Ще двоє продовжують давати свідчення, а також проводяться комплексні експертизи зі встановлення їхньої ролі в події. На якій підставі і чому підозри було висунуто тільки двом особам, невідомо”, – додає Найєм. 

Наостанок виявилось, що слідчі досі не знайшли гвинтівки, з якої було зроблено постріл, але зареєстрували окреме кримінальне провадження за підозрою в приховуванні злочину.

“Тим часом Національна поліція проводить службове розслідування щодо того, хто і як склав і поширив первинну версію подій про “послизнувся через необережність і впав на асфальтобетонне покриття, унаслідок чого дістав травму голови”, – наголошує нардеп. 

Як відомо, 31 травня патрульні поліцейські в місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного хлопчика Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

3 червня Кирило помер від отриманих поранень. Унаслідок цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його в зону проведення операції Об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також відсторонили від посад, а патрульних, імовірно винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці.  

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter