ДБР просить “Українську правду” сказати, де журналісти взяли відео щодо аварії за участю нардепа Трухіна

Дата: 07 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань (ДБР) звернулося до інтернет-видання “Українська правда” з проханням назвати джерела надходження відео в справі про ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна.

Про це повідомили 7 лютого на сайті ДБР.

Скриншот з відео, оприлюдненого ДБР. Джерело: dbr.gov.ua

“До інтернет-видання “УП” зроблено запит із проханням надати всі наявні матеріали дослідження та вказати джерела їх надходження. Також бюро з’ясовує, чому це відео не було передано слідчим на відповідний запит до Міністерства внутрішніх справ”, – йдеться в повідомленні.

У ДБР уточнили, що повторно викликали на допит як свідка поліцейського Сергія Петрика, відео з камери якого поширили журналісти УП. Слідчі мають з’ясувати, “чому він не повідомив на попередньому допиті в ДБР цю інформацію”, зазначається в повідомленні.

Також в установі зауважили, що слідчі не мають жодних намірів оголошувати підозру поліцейському.

Водночас ДБР оприлюднило відеозапис із найближчих до місця аварії камер спостереження та закликало “всіх, хто має будь-яку додаткову інформацію щодо обставин ДТП, передати її слідчим”.

Нагадаємо, що аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, нардеп за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції й на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який, своєю чергою, протаранив автомобіль Daewoo. Травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей.

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому немає. Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Шеф-редактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП за участю Трухіна на пошту надійшли з невідомої адреси пропозиції “на комерційних засадах” видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, залежно від “авторитетності видання”. Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько 30 українських медіа.

1 лютого 2022 року “Українська правда” оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участю нардепа “Слуги народу” Олександра Трухіна. На відео з нагрудної камери поліцейського Трухін говорить правоохоронцю, який прибув на місце аварії: “Сергію, йди сюди. Давай я тихенько зараз у ліс піду. Я з Денисом поговорю. З Монастирським”.

2 лютого Трухіна виключили з партії “Слуга народу”.

Після оприлюднення розслідування УП Міністерство внутрішніх справ заявило: інформація про те, що Олександр Трухін після ДТП намагався домовитися з главою МВС Денисом Монастирським, не відповідає дійсності. У відомстві додали, що поліцейські сумлінно виконали свої службові обов’язки з документування цього ДТП, а далі справу розслідує ДБР.

Зі свого боку в ДБР заявили, що не мали у своєму розпорядженні відео щодо ДТП за участю Трухіна з нагрудної камери поліцейського, яке опублікувала “Українська правда”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter