ДБР підписало меморандум про співпрацю з Омбудсманом

Дата: 19 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов підписав Меморандум про співпрацю з Уповноваженим ВРУ з прав людини Людмилою Денісовою.

Про це повідомили в ДБР.

Фото: з відкритих джерел

Основними завданнями меморандуму є налагодження співпраці, спрямованої на запобігання вчиненню та припиненню порушень прав і свобод людини і громадянина в діяльності правоохоронних органів, запобігання катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

Підписання документа, як зазначають у відомстві, вбачається доцільним через протиправні дії, пов’язані з грубими порушеннями прав людини, зокрема з боку працівників правоохоронних органів.

“Ми зацікавлені в плідній співпраці задля своєчасного викриття, припинення та ефективного розслідування злочинів проти прав людини, а також запобігання катуванням, вчинених правоохоронцями”, – підкреслив Сухачов.

Нагадаємо, що офіційно ДБР розпочало свою роботу в листопаді 2018 року. Згідно із законом, бюро має виявляти, розкривати й припиняти злочини, пов’язані з діяльністю організованих груп та злочинних організацій, розслідувати випадки катування та інших злочинів, пов’язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчиненим прокурорами, слідчими (детективами) Національного антикорупційного бюро, СБУ, органів внутрішніх справ та працівниками інших правоохоронних органів.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter