ДБР оголосило підозри 9 українським ексвійськовим, які після окупації Криму перейшли на бік росіян

Дата: 02 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру 9 колишнім військовослужбовцям групи зенітних дивізіонів однієї з військових частин Збройних сил України, які у 2014 році залишилися у Криму та перейшли на бік ворога.
 
Про це йдеться на сайті ДБР.
 
Денис Подобєдов, який нині керує протиповітряною обороною Криму

ДБР продовжує системну роботу щодо притягнення до відповідальності колишніх українських військовослужбовців з АР Крим, які у 2014 році перейшли на бік ворога. Багато із них продовжують служити у військах окупантів та воювати проти власного народу. Але ці злочини не мають терміну давності і всі зрадники України обов’язково будуть притягнуті до відповідальності.”, — йдеться у повідомленні.

Серед фігурантів є начальник штабу, командир батареї, заступники командирів дивізіонів та інші офіцери.

За даними ДБР, ці ексвійськові сприяли окупації півострова. Крім того, більшість з них під час повномасштабного російського вторгнення продовжили воювати на боці ворога.

Зокрема, колишній український військовий Денис Подобєдов нині є заступником командира зенітного ракетного полку та керує протиповітряною обороною окупантів в Криму.

Підозрюваним інкримінують дезертирство та державну зраду: їм загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, наприкінці серпня, співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще десятьох “посадовців” на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Усім колаборантам повідомили про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter