ДБР незаконно засекретило інформацію про кандидатів на посади у відомстві

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань закрило інформацію про кандидатів, допущених до конкурсів на посади у відомстві, і їхній перелік, надавши документам статус “для службового користування”.

Про це повідомляє адвокатка Євгенія Закревська, яка представляє родини Небесної сотні в справах Майдану.

ДБР. Конкурси. Справи Майдану.1) Антикорупційна програма ДБР прямо передбачає відкритість конкурсу, інформування…

Опубліковано Євгенією Закревською Неділя, 20 вересня 2020 р.

Адвокатка надала посилання на наказ, який зараховує згадану інформацію до закритої.

За її словами, таке закриття суспільно важливої інформації суперечить Закону “Про Державне бюро розслідувань”, згідно з яким проведення конкурсів на посади в ДБР має бути відкритим.

Відкритий конкурс охоплює публікацію протоколів засідань конкурсної комісії, переліку кандидатів, які беруть участь у конкурсі, зокрема їхній досвід, попередні місця роботи, досягнення тощо, інформацію про проходження етапів конкурсу, інформацію про переможців.

Також, згідно з антикорупційною програмою ДБР, засідання конкурсних комісій є відкритими для представників ЗМІ й журналістів, офіційні вебсайти Кабміну та ДБР мають забезпечувати відео- та аудіофіксацію і онлайн-трансляцію засідань конкурсної комісії.

Закревська також повідомила, що до конкурсної комісії з добору кандидатів на посаду керівника Управління ДБР у справах Майдану входить представник ГО “Родина Героїв Небесної сотні”. Але йому навіть не надали переліку кандидатів, які допущені до комісії, попри те, що зібрання документів від кандидатів завершилося ще 30 серпня, а сам конкурс відбуватиметься вже 22 вересня о 10:00.

Крім того, в конкурсних умовах для кандидатів на цю посаду не зазначено ні обов’язковою, ні бажаною умовою (перевагою) досвід розслідування чи процесуального керівництва в справах Майдану. Що, на думку правозахисників, може поставити під питання ефективність розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter