ДБР не розслідує нападу поліцейських на журналістку в Гатному, заяву досі не внесли в реєстр

Дата: 15 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Журналістка та режисерка Таїсія Кутузова заявляє, що Державне бюро розслідувань досі не розслідує нападу на неї з боку поліцейських, який стався 6 жовтня в селі Гатне Київської області.

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

Державне бюро розслідувань досі не розслідує напад на мене зі сторони поліцейських. заяву про злочин НЕ внесено в ЄРДР….

Опубліковано Taisiia Kutuzova Середа, 14 жовтня 2020 р.

За словами Кутузової, її заяву про злочин також досі не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, хоча вона подала її ще 7 жовтня.

Адвокатка потерпілої журналістки Людмила Опришко повідомила, що вже підготувала скаргу на невнесення заяви про злочин до ЄРДР. 

“Якщо сьогодні (15 жовтня – Ред.) інформацію до реєстру досудових розслідувань не внесуть, подамо скаргу до суду”, – каже адвокатка. 

Нагадаємо, 6 жовтня в селі Гатне (Київська область) поліцейські напали на журналістку-фрілансерку KyivPost та режисерку Таїсію Кутузову, коли вона в межах створення документального фільму про місцевого антикорупційного активіста Сергія Чагарова знімала засідання виборчої комісії.

Того дня, як розповіла журналістка, під стінами комісії зібралися кілька десятків людей. Серед них місцеві активісти впізнали тітушок. На місце події приїхали й поліцейські.

Коли вона фіксувала події на відео, невідомий чоловік вимагав, щоб вона перестала знімати. Пізніше виявилося, що це поліцейський. Під час сутички з цим і ще одним поліцейським Кутузовій заламували руки та зламали мікрофон камери.

12 жовтня речниця поліції Київської області Віталія Грохольська повідомила 5 каналу, що поліція розпочала кримінальне провадження за фактом застосування правоохоронцями фізичної сили до журналістки-фрілансерки Таїсії Кутузової за 171-ю статтею ККУ, а також що всіх тих поліцейських, які були зафільмовані на відеозаписі, відсторонено від професійних обов’язків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter