Danone припиняє рекламну кампанію з Пореченковим, який обстрілював українських військових на Донбасі

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Французька компанія Danone припиняє рекламну кампанію з російським актором Михайлом Пореченковим, який 2014 року обстрілював українських військових на Донбасі. 

Про це на своїй твітер-сторінці написав посол України у Франції Олег Шамшур

“Маю для вас добрі новини. Щойно мені зателефонував генеральний секретар Danone Франції Матіас Вішера. Компанія припиняє рекламну кампанію за участю Пореченкова. Швидка й адекватна реакція. А от тепер, коли апетит уже не псують, смачного”, – написав посол. 

Нагадаємо, 9 червня ZMINA повідомила, що компанія Danone відновила співпрацю з російським актором, знявши його в рекламі. 

Рекламу з Пореченковим різко розкритикували українці в соцмережах, закликавши бойкотувати продукцію французької компанії.

Як відомо, у жовтні 2014 року Пореченков незаконно прибув до окупованої Росією частини Донбасу. Там він  відкрив вогонь з великокаліберного кулемета в бік українських військових, які захищали Донецький аеропорт.

2014 року СБУ порушила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 8 до 15 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter