Даєш фемінітиви! У Держслужбі з надзвичайних ситуацій роздали словники з назвами професій

Дата: 19 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій розробили та видали словник фемінітивів для прес-офіцерів та прес-офіцерок територіальних управлінь.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Наприкінці 2017 року уряд скасував наказ про заборону на 458 професій для жінок. До цього їм заборонялося працювати в цілій низці важливих галузей, таких як підземні роботи, водіння деяких видів вантажного і пасажирського транспорту, робота в машинному відділенні корабля, низка будівельних спеціальностей.

Серед цих 450 є багато таких, у яких жінки дуже зацікавлені. Це, зокрема, добре оплачувані професії машиніста метро, моториста на кораблі, водія автобуса далекого прямування. Подібні заборони досі діють у багатьох колишніх Радянських республіках (у Білорусі, Росії, Вірменії, Грузії, республіках Центральної Азії), це дискримінаційна спадщина радянського минулого, що заважає професійній реалізації мільйонів жінок.

“Нині ситуація змінюється. Посилюються громадські рухи в країні, у тому числі й за права жінок. Виник запит, є потреба часу – чітко артикулювати жінок у всіх суспільних процесах. Рятувальниця, пожежна та десятки інших професій, котрі раніше вважалися традиційно чоловічими, поступово опановуються жінками та стають нормою нашого життя”, – наголосили у ДСНС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter