ЦВК дозволила голосувати виборцям без місця реєстрації

Дата: 11 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Центральна виборча комісія затвердила порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання.

Про це повідомили на сайті громадянської мережі ОПОРА.

Відтепер орган ведення Державного реєстру виборців може визначити виборчу адресу виборця без місця реєстрації за місцем його фактичного проживання. Для цього потрібно звернутись до органу ведення ДРВ за місцем свого фактичного проживання з заявою щодо включення у реєстр або щодо зміни виборчої адреси, якщо запис про виборця був, але він вибув із зареєстрованого місця проживання.

Таку заяву можна подати як у паперовій, так  і в електронній формі. Заяву в паперовій формі можна подати також через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства. За словами голови ЦВК Олега Діденка, в результаті прийняття цього документу більше мільйона виборців отримають можливість брати участь у виборах.

Нагадаємо, що з липня змінити виборчу адресу в Україні можна буде за спрощеною системою. Нововведення діятимуть на всіх виборах – парламентських, президентських та місцевих, а також на референдумі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter