Цьогоріч в Умані очікують на прибуття 22 тисяч хасидів

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Цьогоріч до Умані Черкаської області на святкування юдейського Нового року Рош га-Шана очікують на прибуття не менш як 22 тисяч прочан-хасидів.

Про це сказала директорка БФ “Історико-культурний центр міста Умань” Ірина Рибницька під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Останніми роками найбільше хасидів приїздили до Умані 2017 року, коли на святкування Рош га-Шана зібралися 40 тисяч паломників. 

Торік попри повномасштабне російське вторгнення до Умані приїхали понад 23 тисячі хасидів. 

“Зазвичай паломництво до міста Умань мультинаціональне. Близько 80% завжди складають громадяни Ізраїлю. Інша кількість складається з представників США, а також паломників-хасидів, які приїздять з інших країн Європи. Ми не можемо зараз напевно стверджувати, однак їх кількість буде не меншою, ніж минулого року, а можливо, і більшою”, – сказала Рибницька.  

До Умані також приїдуть декілька ізраїльських поліцейських, втім вони виконують радше функцію комунікатора та перемовника. 

Міська рада вже заборонила в мікрорайоні паломництва продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі, а також продаж і використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю. 

Також запрацював особливий режим в’їзду / виїзду й пересування містом. Зокрема, функціонують дев’ять пропускних пунктів, а процедури контролю, як і торік, кажуть місцеві посадовці. 

Нагадаємо, що у квітні цього року російські військові обстріляли Умань та вбили 23 цивільних, а двох жінок вважають безвісти зниклими. 

Фотографія обкладинки: Pete Kiehart for NPR

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter