Цього тижня з окупації на територію підконтрольну Україні повернули чотирьох дітей

Дата: 04 Травня 2024
A+ A- Підписатися

1 травня на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще одну дівчинку та двох хлопчиків з тимчасово окупованої Херсонщини. Крім того, 2 травня волонтери організації “Save Ukraine” вивезли з окупації 16-річного хлопця та його родину. 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Ілюстративне фото. Джерело: “Save Ukraine”

“Це – 11–річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці. Над її поверненням працювала організація “Save Ukraine”, органи опіки та піклування, служби у справах дітей. Це було надскладне і термінове завдання”, – написав чиновник.

Разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9-ти та 13-ти років. Їх на окупованій території доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до армії РФ. 

За словами очільника Херсонської ОВА, наразі діти у безпеці. З ними працюють медики та психологи. Також Прокудін зазначив, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію  вдалось повернути 66 дітей із Херсонської області.

Згодом голова Херсонської обласної військової адміністрації повідомив, що волонтери із “Save Ukraine” вивезли з окупованої громади Херсонщини ще й 16-річного хлопця і його сім’ю.

Він додав, що наразі родина у безпечному місці, про них турбуються лікарі та психологи.

У громадській організації “Save Ukraine” повідомили, що загалом волонтерам вдалося повернути на підконтрольну Україні територію 301 дитину.

Нагадаємо, наприкінці квітня з тимчасово захопленого міста Гола Пристань Херсонської області на підконтрольну Україні територію виїхала родина з 12-річним хлопчиком та п’ятирічною дівчинкою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter