Цього року зросте держдопомога на дітей з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою

Дата: 08 Січня 2020
A+ A- Підписатися
Поточного року державна соціальна допомога на дітей з інвалідністю віком до 18 років, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою і Чорнобильська катастрофа сталась у ніч на 26 квітня 1986 року. Евакуацію населення міста Прип’яті влада СРСР почала лише 27 квітня: через пряме радіаційне ураження значної території України понад 150 тисяч осіб змушені були залишили свої домівки. У 2006 році організації “Ґрінпіс” та “Лікарі проти ядерної війни” стверджували, що внаслідок аварії лише серед ліквідаторів померли десятки тисяч осіб, у Європі зафіксовано 10 000 випадків вроджених патологій у новонароджених та 10 000 випадків раку щитоподібної залози. , зросте.
 
Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики. 
 

Допомога збільшуватиметься поступово: з 1 липня вона становитиме 1797,69 грн, а з 1 грудня – 1857,45 грн. У міністерстві нагадали, що станом на 1 січня поточного року соціальна допомога на дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, становить 1719,9 грн.

Нагадаємо, що у квітні минулого року Омбудсман закликала парламент якнайшвидше ухвалити зміни до чинного Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.
 
Річ у тім, що суми державних виплат, які отримують ветерани Чорнобиля, та норми чинного законодавства, за словами Уповноваженої з прав людини, не відповідають внеску цих людей у ліквідацію катастрофи.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter