Цього року кількість абітурієнтів з ОРДЛО та Криму зменшилася вдвічі

Дата: 02 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Поточного року вдвічі менше абітурієнтів з окупованих територій Криму та Донбасу подали документи до українських вишів.

Про це у фейсбуку повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Фото: телеканал “Дом”

Офіс Омбудсмана провів моніторинг перед 1 вересня, який показав, що освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна” зареєстрували близько 6 тисяч заявок на вступ, що вдвічі менше в порівнянні з минулим роком.

“Зменшення кількості абітурієнтів із тимчасово окупованих територій спричинено потужною інформаційною кампанією країни-окупанта з метою дискредитації навчальних закладів України та самої держави Україна, а також відсутністю належної просвітницької кампанії для інформування населення про можливість вступу за спрощеною процедурою”, – вважає Денісова.

Омбудсман уже звернулася до очільника Міносвіти Сергія Шкарлета з проханням забезпечити проведення інформаційно-просвітницьких заходів задля заохочення дітей до вступу у виші на материковій частині України.

Цьогоріч освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна” почали працювати 7 червня, а вступ для мешканців тимчасово окупованих Криму та Донбасу організували за спрощеною процедурою в межах квоти-2. У 2020-му понад 2 тисячі дітей з окупованих територій стали студентами в українських вишах. 

Раніше ZMINA розповідала, як абітурієнти з ТОТ вступали до вишів під час попередньої вступної кампанії, на які труднощі вони натрапляли та що держава має зробити, щоб кількість таких вступників збільшувалась. 

Фотографія обкладинки: телеканал “Дом”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter