Центр протидії дезінформації спростував фейк про розпилювання вірусів через Байрактари

Дата: 02 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Росія поширює фейки про створення українською корпорацією “Мотор Січ” модифікації турецьких безпілотників Bayraktar. Російська пропаганда переконує росіян, що у цих безпілотниках вмонтовані аерозольні розпилювачі вірусів.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на Центр протидії дезінформації (ЦПД).

Російські пропагандисти наводять як доказ копію запиту “Мотор Січі” про технічні характеристики безпілотника до виробника.

У ЦПД пояснюють, що насправді цей запит про технічні характеристики імпортованої військової техніки – звичайна річ для всіх країн, зокрема для Росії. Саме тому ці повідомлення від Міноборони РФ та ЗМІ країни-агресора – неправдиві.

Запитання до турецької сторони стосовно можливого розпилення Байрактарами через аерозолі є звичайним інформаційним питанням для авіаційної техніки.

ЦПД наголошує, що фейскові повідомлення Росії жодним чином не свідчать про наміри України переобладнувати безпілотні літальні апарати розпилювачами. 

Нагадаємо,  раніше з заявою про спростування російської пропаганди стосовно біолабораторії в Україні вже виступали у МЗС України. 

Російські ЗМІ розповсюджували фейкові повідомлення не тільки про “експерименти”, наприклад, із сибірською виразкою, але й про те, що в Україні нібито експериментували з коронавірусом. У фейках стверджується, що віруси планували розповсюджувати за допомогою птахів. 

Напередодні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав ВООЗ виступити з офіційною заявою про відсутність розробок біологічної зброї в Україні та “неприпустимості підміни світла науки темрявою пропаганди”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter