Центр “Е” в Криму виніс застереження захиснику Меганому і погрожує кримінальною справою

Дата: 20 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Окупаційна поліція виписала офіційне застереження кримському активістові Рустему Абкадирову, який бореться проти незаконної забудови охоронної зони пам’ятки природи “Півострів Меганом”. 

Про це сам чоловік повідомив на фейсбук-сторінці “Меганом SOS!”. 

Рустем Абкадиров

“Другу половину вчорашнього дня довелося провести в міськвідділі поліції Судака”, – написав він.

За його словами, на профілактичну бесіду прибуло керівництво Головного управління з протидії екстремізму Міністерства внутрішніх справ РФ.

“Дискусією це назвати складно. На мене чинився неприкритий тиск, щоб “припинити протиправну діяльність”. На моє уточнювальне запитання, звідки їм стало відомо, що я “планую організацію несанкціонованих зборів і мітингів”, було повідомлено буквально таке: на вас написала заяву адміністрація молодіжного фестивалю “Таврида Арт”, – написав Абкадиров.

Водночас він зауважує, що на підставі заяви адміністрації цього фестивалю йому виписано офіційне застереження, на підставі якого щодо нього буде вжито заходів впливу, включно з кримінальною відповідальністю. 

Чоловік інформував представників окупаційної влади, що із застереженням не згоден, оскільки масових заходів не планував. 

Центр журналістських розслідувань повідомляє, що за день до винесення застереження активісту захисники природоохоронної зони Меганому не дозволили залити бетон на ділянці, на яку претендує “Таврида Арт”. 

Спроба залити бетон у природоохоронній зоні мису Меганом. Фото: Меганом SOS!

З початку тимчасової окупації Криму землі бухти Капсель Росія незаконно вивела з природоохоронної зони мису Меганом. На них планують будівництво освітнього центру “Артрезиденція Таврида”. 

21 травня 2020 року так звана “Судакська міська рада” ухвалила рішення передати у федеральну власність Росії земельну ділянку на території півострова Меганом, яка перебуває в комунальній власності, “для організації та проведення Форуму молодих діячів культури й мистецтва “Таврида”, проведення щорічного фестивалю “Таврида ArtRussia”, будівництва та експлуатації освітнього центру для молодих діячів культури й мистецтва “Артрезиденція” Таврида”.

Мешканці Судака виступають проти будівництва, вимагаючи повернення землям у бухті Капсель статусу природоохоронної зони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter