“Це мої дами”: паспортний сервіс опублікував сексистське відео в тіктоку

Дата: 10 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Працівники Київського паспортного сервісу “Документ” відзняли розважальний ролик та опублікували його під популярну озвучку з фільму “Тримай хвилю”, де персонаж Танк Еванс презентує свої нагороди із серфінгу. Однак контекст відео дещо змінився: чоловік, який працює в паспортному сервісі, знайомить глядачів із працівницями сервісу. 

Відео оприлюднили в мережі “ТікТок”.

Скриншоти з відео

Користувачі соцмереж розкритикували відео, зазначивши, що воно є сексистським. 

Відреагувала і правозахисниця та засновниця ГО “Марш жінок” Олена Шевченко

“Це відео робить жінок сексуальною приманкою для клієнтів. Судячи з усього, ті, хто робив це відео, виходять із класичних патріархальних настанов про те, що клієнти – це переважно чоловіки, яких треба заманювати сексуальними позами та “привабливими дівчатами”. Нічого спільного з рекламою професійних послуг тут немає. Наголос робиться на сексуалізації, а не на наданні професійних послуг”, – зазначила вона в коментарі виданню “Повага”.

Примітно, що, окрім невдалого відео, комунікаційники організації також зухвало реагують на коментарі, а деякі навіть видаляють. 

“Я думаю, що, зважаючи на хамство в коментарях, вони мали б перепросити за це відео офіційно, видалити його, а також звільнити людину, яка просунула цю ідею, включно з людиною, що відповідала в коментарях. Чому звільнити? Тому що працювати в комунікаціях мають професійні та ввічливі спеціалісти та спеціалістки”, – додає Шевченко.

Водночас на сторінці установи також є і трендові феміністичні відео, зокрема й флешмоб #sitlikeagirl на підтримку Олени Зеленської

Нагадаємо, що гурт Kalush та виконавець Skofka потрапили в гучний скандал через нову спільну пісню “Батьківщина”. Шанувальників обурили рядки: “Воля – це дівчина, що любить дім, тільки “руским” би не дала”. Такі слова спричинили хвилю критики та гостру дискусію в мережі.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter