Кримського політв’язня Бектемірова росіяни незаконно етапували до колонії міста Єлець

Дата: 19 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Фігуранта кримської справи “Хізб ут-Тахрір” Вадима Бектемірова, якого окупанти засудили до 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, незаконно етапували до російської в’язниці в Єльці.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Вадим Бектеміров. Джерело: “Кримська солідарність”

Пенітенціарна установа розташована на відстані понад 1300 кілометрів від Криму. Про це повідомив інший політв’язень із Криму Еміль Зіядінов у листі до своєї дружини. Його вже кілька місяців утримують у цій же установі. За словами Зіядінова, зараз Бектеміров перебуває на карантині.

Сьогодні бачив Вадима Бектемірова. Потім підтвердилося, що то він. Вадим потрапив до нас“, – написав Зіядінов своїй сім’ї.

Родина політв’язня офіційного повідомлення про це поки не отримувала.

Вадим Бектеміров – магістр за спеціалізацією “ісламські віровчення” факультету арабської літератури та гуманітарних наук, закінчив університет “Аль-Джінан” (Триполі, Ліван). До арешту проводив дуа на підтримку сімей політв’язнів, організовував передачі арештованим кримським татарам – мусульманам, відвідував судові засідання.

Російські силовики затримали чоловіка 7 липня після чергових масових обшуків у Криму, звинувативши в організації діяльності забороненої в РФ та Криму, але легальній в Україні “Хізб ут-Тахрір”.

У квітні поточного року російський апеляційний військовий суд у місті Власиха залишив чинним вирок Бектемірову. Хоча адвокат під час засідання стверджував, що доказову базу кримінальної справи спочатку зібрали з порушеннями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter