Посадовець КМДА сварить волонтерів за те, що вони “розбещують” допомогою безпритульних

Дата: 06 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Директор департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий свариться з волонтерами, які допомагають безпритульним людям у столиці, адже, на його думку, роздавання їжі розбещує їх. 

Про це посадовець повідомив, коментуючи ситуацію із захистом безпритульних осіб під час карантину виданню “Заборона”. 

“У місті налагоджена ціла система, яка дозволяє безхатченкам влаштувати особисте життя та приносити користь суспільству. Але багатьом краще нічого не робити й жити на вулиці”, – сказав Світлий. 

Місто, за словами директора департаменту, проводить повний цикл соціалізації безпритульних, а саме допомагає відновити документи, надає тимчасовий притулок, дає змогу пройти курси, працевлаштуватися та ввійти в соціум. Також в умовах карантину у двох точках у місті працює так званий соціальний патруль, який роздає щодня 300 порцій їжі.

Окрім цього, він додав, що за 60 кілометрів від Києва для соціалізації працює спеціальний центр, який Світлий назвав “комфортним санаторієм”:

“Там сосновий ліс, рекреаційна зона, берег Київського моря, триразове харчування – фактично комфортний санаторій”.

Світлий також пожалівся на волонтерів, які, за його словами, “загодовують” безпритульних, що “повинні відчувати нужду” та не звикати до комфорту. 

“Я навіть сварюся з ними (активістами. – Ред.). Вони їх закармлюють, одягають, дають їм притулок. Я кажу – навіщо? Їх же ставатиме більше. Нам треба, щоб організації не розбещували безхатченків. Хай ідуть працювати”, – каже посадовець.

Світлий розповів і про те, що волонтерів можуть притягнути до відповідальності за годування безхатченків. Такими діями вони нібито порушують заборону уряду на відвідування парків та будь-яких скупчень людей. 

Нагадаємо, що активісти, які допомагають безпритульним, ще від початку карантину розповідали, що кількість людей, які звертаються до них по допомогу на вулиці, збільшується. 

Никто из нашей команды не представлял что нас ждет.Да, мы знали что на улице живут тысячи бездомных людей, которые…

Опубліковано Suka Zhizn Субота, 18 квітня 2020 р.

Раніше ZMINA повідомляла про те, як карантин вплинув на вразливі групи населення в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter