Чубаров повідомив Комітету ООН про нову депортацію кримських татар

Дата: 17 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Голова Меджлісу Рефат Чубаров на заході Комітету ООН у Женеві зазначив, що кримські татари на окупованому півострові зараз є найбільш вразливими і фактично потерпають від нової депортації.

Голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик веде twitter-трансляцію засідання Комітету ООН з прав людини, що триває у Женеві.

За її словами, голова Междлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму виступі на заході для іноземних делегацій зазначив, що “Росія як окупант де факто відповідає за ситуацію з правами людини в Криму“.

Чубаров, якому зараз заборонено в’їзд на півострів, зазначив, що після окупації Криму кримські татари втратили підтримку української держави, а від Росії нічого не отримали. 

Я сказав кримським татарам: “Беріть російські паспорти. Це для вас “аусвайс”, який дозволить пережити період окупації“, – зазначив голова Меджлісу.

Чубаров сказав, що кримські татари відкрито виступили проти російської анексії і зараз вони є найбільш вразливими, а також зазначив, що почалися депортації представників цього народу.

Мій батько помер 30 березня минулого року, коли повз наші вікна проходили російські танки. Мої батьки пережили депортацію, коли вони були дітьми. Мені сьогодні 57 років, а я не можу захистити свою маму, бо депортували мене“, – сказав Чубаров.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter